Kardos Katalin

Modell- és manökenképző, sminkes, stylist

Oktatott modulok

  • Járástechnika
  • Koreográfia
  • Sminkelés, bőrápolás
  • Divattörténelem
  • Stíluskialakítás



 

Modell szakmába még gyermekként csöppentem bele, a szüleimnek köszönhetően. Első manöken tanfolyamomat 1996.-ban végeztem el Kecskeméten. Intenzíven 1997.-től dolgoztam, mint fotómodell, és manöken.  Modellként dolgoztam itthon, Milánóban, illetve Düsseldorfban. 2000-től már divatbemutatók lebonyolításában és koreográfiák betanításában is részt vettem. 2004-től tartok különböző modell ügynökségeknél fotómodell illetve runway modellképzéseket. Sminkelést először, 2004.-ben Schlovicskó Katalin (az Estée Lauder sminkmestere), majd 2005.-bem Kukovicza Tímea (a Dior sminkmestere) sminkiskoláját végeztem el. Majd 2007.-től  Clinique kozmetikai cégnél dogoztam, mint sminkes és szépség ápolási tanácsadó.

Itt lehetőségem volt különböző korosztályú hölgyeket tanítani a helyes bőrápolására és sminkelésére, amiben nagy segítségemre voltak a bőrről és annak ápolásáról szóló folyamatos továbbképzések a Clinique Kozmetikai Cégnél. Eredeti szakmám női-ruhakészítő, ennek a területnek a lehető legnemesebb oldalába sikerült beleszületnem, hisz édesanyám menyasszonyi ruhák tervezésével foglalkozik mióta megszülettem. Így nem volt kérdés, hogy mi leszek, ha nagy leszek.

Miután elvégeztem ezt a szép szakmát, esküvői ruha tervezőként és készítőként kezdtem el munkálkodni, családi vállalkozásunkban. Majd tovább képeztem magam. 2005.-ben elvégezte egy stylist tanfolyamot Budapesten H&T Divatiskolánál. 2006 óta dolgozok fotózásokon divatbemutatókon stylist munkakörben.